top of page

Mieke Mievis

0486 55 86 45

Mieke Mievis, from the seventies, is al heel haar leven gepassioneerd bezig met mensen en relaties. Na een studiekeuze aan de KULeuven, pedagogische wetenschappen, hield ze het na twee jaar, geslaagd weliswaar, voor bekeken. De overschakeling gebeurde naar de master Familiale en Seksuologische wetenschappen. Het studeren lag haar wel en ze koppelde er de postgraduaat (nu master na master) systeemtherapie (relatie-, en sekstherapie) aan. Hierna startte ze een privé-praktijk als relatietherapeut en seksuoloog in Ternat (2000) op en heeft ze sinds 2007 een tweede praktijk in Haacht.

 

Mieke haar deskundigheid zijn seksuele problematieken en relatietherapie. Zowel koppels als mensen die in de knoop liggen met hun relatie kunnen bij haar terecht. Als seksuologe behandelt ze voornamelijk mannen en vrouwen met seksuele problemen (vaginisme, geen zin, pijn bij het vrijen, te snel klaarkomen, niet klaarkomen, erectiestoornissen,…) of koppels waar het tussen de lakens niet meer goed loopt. Mieke is erkend therapeute door de BVRGS, (Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling) en is aangesloten en lid van de Raad van Bestuur bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologen (www.seksuologen-vlaanderen.be). Verder is ze erkend door haast alle mutualiteiten.

 

In juli 2013 startte ze de groepspraktijk Therapeutisch Centrum Ternat (www.tcternat.be) op, waar ze stichter en coördinator is en samenwerkt met een grote groep therapeuten die elk een eigen deskundigheid hebben. Ondertussen is tcternat uitgegroeid tot vaste waarde in het therapeutenlandschap van Ternat en omstreken dat er voor staat om een antwoord te bieden op de groeiende wachtlijsten en cliënten binnen de week een plaats te geven.

 

Verder is Mieke een Manusje-van-alles: ze werkte voor Radio Donna en Radio Twee, verscheen op TV, schreef voor de Flair en voor Nina, geeft lezingen rond Lichaamstaal (www.koortzz.be) en schreef boeken. Lekkere Lijven 1 en 2 waren een gevolg van haar Donna-avontuur, Natuurlijk over Seks kwam in 2009 en in december 2017 verscheen ‘Hart gezocht’, het verhaal van haar zoektocht naar de Liefde. En die zoektocht begeleidt ze voor andere singles al jaren, als singlecoach bij Parship.

Verder werkt ze sinds 2012 ook voor Obelisk, een trainings- en coachingbureau. Hiervoor geeft ze trainingen in timemanagement, vergadertechnieken, mentale veerkracht, communicatietechnieken,.. en is ze een geaccrediteerde Insightstrainster.

 

Mieke Mievis zit niet stil en doet iets met haar passie. Dat merk je aan de vele beroepen die ze uitoefent: relatietherapeute en seksuologe, coördinator, spreekster, trainster, single coach bij een datingsite, schrijfster... Mieke is trotse mama van twee pittige kinderen, die haar passie alleen vergroten en haar helemaal niet laten stilzitten.

Mieke Mievis

seksuologe - relatietherapeute

volwassenen - koppels

partner- en relatieproblemen - seksuele dysfuncties - seksuele en relationele zorgen - seksuele onvrede

Agenda

Vr
18:00 - 22:00
Vr
13:30-17:30
Vr
09:00 - 13:00
Wo
18:00 - 22:00
Wo
13:30-17:30
Di
13:30-17:30
Mieke Mievis
bottom of page