top of page

Larissa Steenhaut

0475 27 87 52

Larissa behaalde haar master in de klinische psychologie in 2015 aan de Vrije Universiteit Brussel. Gedreven door een sterke interesse in de mensenrechten studeerde zij daarna nog criminologie bij.


Zij heeft reeds ervaring in het werken met kinderen en jongeren met psychiatrische problemen, gedetineerden en getraumatiseerde vluchtelingen. Op dit moment werkt zij ook als psychologe in een residentiële setting voor kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problematieken en als docent voor de UCLL te Leuven.


Zij volgde een psychotherapieopleiding ‘Oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie’ aan het Korzybski instituut in Antwerpen en behaalde daar de titel van ‘psychotherapeut’.


Geboeid en ontstelt door de impact van traumatische ervaringen op de levensloop besloot zij zich bij te scholen tot EMDR-therapeut aan de EMDR Academy in Londen. In 2021 startte zij met een verdere tweejarige specialisatie ‘Psychotrauma: diagnostiek en integratieve behandeling bij kinderen, adolescenten en volwassenen’ aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast volgde zij ook verschillende andere vormingen (suicidepreventie, signs of safety, nieuwe autoriteit en geweldloos verzet,…) en nam zij deel aan verscheidene congressen (Sensory body psychotherapie by Pat Ogden & Janina Fisher; Traumasporen door Bessel van der Kolk; Time for needs; Annual General Conference of the European Counsil on Refugees and Exiles in Talinn). Larissa was zelf ook één van de sprekers op de studiedag over Trauma en Veerkracht bij Vluchtelingen, georganiseerd door UNHCR (vluchtelingenorganisatie Verenigde Naties).


Larissa werkt zowel met jongeren als met volwassenen. Zij stelt de cliënt centraal binnen haar therapieën en probeert op een oplossingsgerichte, maar ook creatieve manier te werk te gaan op het tempo van de cliënt.

Larissa Steenhaut

klinisch psychologe - oplossingsgericht en systemisch psychotherapeute - EMDR practitioner

jongeren - volwassenen

trauma - partner- en relatieproblemen - depressie - hechting - slaapproblemen - identiteitsproblemen - verwerking moeilijke kind- en jeugdtijd - verlies - gedragsproblemen - emotionele problemen

Agenda

Vr
09:00 - 13:00
Wo
16:00 - 20:00
Di
16:00 - 20:00
Larissa Steenhaut
bottom of page