top of page

Lara Van Dooren

0484 03 02 80

Lara Van Dooren studeerde in 2016 af aan de KU Leuven als klinisch psycholoog (optie volwassenen) na haar bachelor in de Toegepaste Psychologie behaald te hebben bij Thomas More Antwerpen. Tijdens de stages van de bacheloropleiding (op de afdeling Niet Aangeboren Hersenletsels te Psychiatrisch Centrum Melle en op de PAAZ-afdeling te OLV Asse) werd het haar duidelijk dat ze verder wou gaan binnen haar vakgebied en koos ze voor het schakelprogramma van de KU Leuven, en hierna voor de master.

 

Wanneer ze tijdens de masterstage in het Psychiatrisch Centrum te Lede de kans kreeg om kennis te maken met verschillende psychiatrische problematieken en doelgroepen, werd het haar duidelijk welke richting ze uit wou gaan met haar carrière. Mensen betekenisvolle ondersteuning en begeleiding bieden, waarbij het opbouwen van een vertrouwensrelatie en het creëren van een veilige omgeving centraal staan. Dit biedt haar de mogelijkheid om dicht bij de leefwereld van de andere te komen, om hem of haar zo op een zo persoonlijk mogelijke manier te kunnen helpen en zo zijn/haar levenskwaliteit zoveel mogelijk te behouden en verbeteren. Uit ervaring weet Lara dat ze veel voldoening haalt uit het boeken van (kleine) vooruitgangen op verschillende levensdomeinen.

 

 

Momenteel is Lara werkzaam als klinisch psycholoog op de geriatrische afdelingen van het ZNA Middelheim ziekenhuis. Hier werkt zij rond uiteenlopende thema’s zoals: depressie, levensmoeheid, eenzaamheid, verlies van zelfstandigheid, (chronische) pijn, angst en spanning, verslaving, mantelzorgbegeleiding, moeilijke beslissingen nemen (bv. verhuis naar of een ouder laten plaatsen in een woonzorgcentrum), assertiviteit en grenzen stellen,… Hiernaast houdt zij zich binnen het ziekenhuis bezig met neuropsychologische testing en cognitieve training, vaak in het kader van dementie. Binnen deze setting groeide haar interesse en aandacht voor de familiale context. Van hieruit startte ze in september 2018 met de vierjarige postgraduaatopleiding tot Relatie-, Gezins-, en Systeemtherapeut bij het IPRR in Mechelen. Geïnspireerd en uitgedaagd door deze verdiepende opleiding begon zij in oktober 2018 te werken bij het Therapeutisch Centrum Ternat.

 

 

Als jonge (erkende) psycholoog en therapeut in opleiding hecht Lara veel belang aan blijvende bijscholing, up-to-date blijven met recent wetenschappelijk onderzoek, voldoende intervisie en supervisie en een gerichte doorverwijzing indien nodig.

Lara kiest voor een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen, krachten en waarden van de cliënt primeren. Tijdens de begeleiding kan je inzichten verwerven over waar je zorgen vandaan komen, hoe je ermee om gaat en hoe dat ook anders kan. Hierbij betekent haar respectvolle, geduldige en empathische houding een meerwaarde. Binnen de praktijk werkt zij voornamelijk met individuen, al kunnen ook partners of gezinsleden een belangrijke rol (komen te) spelen in therapie.

Lara Van Dooren

klinisch psychologe

volwassenen

angst - burn-out - depressie - emotionele problemen - partner- en relatieproblemen

Agenda

Wo
09:00 - 13:00
Wo
13:30-17:30
Lara Van Dooren
bottom of page