top of page

Kim Mauën

0478 55 23 45

Therapie en Bemiddeling


Bemiddeling


Bemiddelen, meester blijven over je eigen conflict, een akkoord kunnen vinden dat gedragen wordt door ALLE partijen, oog voor persoonlijke noden en verwachtingen, op een ethische en efficiënte manier tot een oplossing kunnen komen…

 

Eén voor één zaken die gepaard gaan met bemiddeling. Als juriste en docente ben ik intussen al meerdere jaren actief als bemiddelaar. Mensen die betrokken zijn in een juridische strijd verliezen zo vaak de echte oplossing van hun geschil uit het oog.  Het gaat in zovele gevallen veel meer om het WINNEN van de strijd, eerder dan het bekomen van een oplossing waar alle partijen bij gebaat zijn, en waardoor de intermenselijke contacten tussen de partijen kunnen worden hersteld. Zèlf zie ik bemiddeling als een manier om uit deze symbolische ‘boksring’ te stappen, met als doel een oplossing te bekomen waarin elke partij zich kan vinden, maar waarbij vooral ook wordt getracht de dialoog tussen partijen op een duurzame manier te herstellen.

 

Als bemiddelaar ben ik erkend door de Federale Bemiddelingscommissie, waardoor alle akkoorden die onder mijn begeleiding worden afgesloten gehomologeerd kunnen worden door de rechtbank en bijgevolg dezelfde waarde verkrijgen als een vonnis. Daarnaast ben ik lid van Bemiddeling VZW en ben ik eveneens docente in de opleiding tot bemiddelaar bij People Interaction.

 

In het bemiddelingstraject krijg je begeleiding om op een ethische en efficiënte manier tot een oplossing te komen, waarbij ook getracht wordt de dialoog tussen de partijen op een duurzame manier te herstellen.

 

Binnen de praktijk richt ik me op iedereen die uit een conflictueuze situatie wenst te geraken zonder te hoeven ‘vechten’ voor een rechtbank.  Wanneer het om echtscheidingsbemiddeling of familiale bemiddeling gaat, geef ik de nodige juridische ondersteuning, zodat koppels die besloten hebben hun relatie te beëidingen tot een correcte juridische regeling kunnen komen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van elkeen, maar ook met de belangen van de kinderen – wanneer die er zijn.  Het kan dus zowel gaan om koppels die willen scheiden, maar evengoed om reeds gescheiden mensen die een nieuwe regeling wensen omtrent het verblijf van de kinderen of de onderhoudsbijdrage, alsook familiegeschillen rond erfenissen, conflicten in familiebedrijven en handelsgeschillen.

 

Lees meer over Bemiddeling Vlaams-Brabant op bemiddelingvlaamsbrabant.be.


Therapie


Als compassionate therapeut staat het geven aan cliënten van een veilige en betrouwbare plek om zichzelf te kunnen zijn centraal. Ik bewandel samen met de cliënt het pad om de bomen door het bos zichtbaar te maken bij kantelpunten in het leven, trauma, burn-out, echtscheiding, verslaving en familiale relaties.


“One cannot get much more vulnerable than to expose oneself psychologically. To share oneself with another and then be misunderstood or rejected is, for many, a risk not worth taking.

As a result, this is the rarest of intimacies and the reason so many of us are reluctant to share even with loved ones our deepest concerns and insecurities about ourselves.

Yet there is no closeness that can surpass the sense of feeling known and still being liked, accepted, welcomed, invited to exist.”
― Gabor Maté, Hold On to Your Kids: Why Parents Need to Matter More Than Peers


Opleidingen:

  • Canada: Therapie opleiding Compassionate Inquiry (Gabor Maté)

  • Opleiding Verbindende Communicatie: Corrylaura Van Bladel

  • Opleiding Basisdynamieken Systemisch Werk; Herman Cools

  • Opleiding suïcidepreventie bij adolescenten

  • VUB Licentiaat Rechten

  • UAntwerpen: Bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken

  • UAntwerpen: Bemiddelaar in Commerciële zaken

U kan zelf een afspraak inboeken via volgende link:

https://koalendar.com/e/bemiddeling-of-therapie

Kim Mauën

echtscheidingsbemiddelaar - compassionate inquiry therapie

kinderen - jongeren - volwassenen - koppels

bemiddeling - communicatieproblemen - echtscheiding - geweldloos verzet (NVR) - trauma - verslaving

Agenda

Za
Op afspraak
Vr
Op afspraak
Do
Op afspraak
Do
18:00 - 22:00
Wo
Op afspraak
Ma
Op afspraak
Di
Op afspraak
Ma
18:00 - 22:00
Kim Mauën
bottom of page