top of page

Inge Mommaerts

0470 35 65 45

Mijn naam is Inge. De eerste 20 jaren van mijn loopbaan speelden zich af in toonaangevende bedrijven in Legal & HR-functies (paralegal, headhunter, recruiter). Ondanks de fijne werkervaringen bleef ik toch op mijn honger zitten en heb me dan volledig geheroriënteerd naar ‘mensen’. Via verschillende (langdurige) opleidingen zoals het postgraduaat ‘Coaching’ aan de AP-hogeschool, ‘stress-en burn-out coach’ bij Annita Rogier en hartcoherentie bij Jürgen Blommaert, heb ik me bijgeschoold. Om nog beter te ontwarren wat in de knoop ligt, specialiseer ik me via de 4-jarige opleiding ‘Oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapeut’ aan het Korzybski instituut in Antwerpen.


Ik geloof sterk in de kracht van elk individu. Mensen in beweging brengen om authentieke keuzes te maken, dat is mijn persoonlijke beweegreden. In elke traject staat het kernwoord "samen" centraal, waarbij jouw input waardevol en essentieel is. Samen gaan we oplossingsgericht te werk, zonder oordelen én op jouw ritme. Samen denken we in functie van oplossingen, niet vanuit problemen.


Iedereen struikelt op bepaalde momenten in het leven wel eens over zichzelf. Waarvoor kan je bij me terecht?


  • Een laag zelfbeeld, onprettige gevoelens, ongezonde denkpatronen, een tekort aan veerkracht,.. Door middel van hartcoherentie kom je opnieuw in balans. Je leert hartgerichte ademoefeningen die een gunstig effect hebben op je hartritme en ook je functioneren.


  • Stress- en burnout: samen doorlopen we de 3 fasen (opladen, oplossen en oppakken) naar herstel op jouw tempo. Hoe gaan we aan de slag? In fase 1 leer je jouw fysieke en mentale toestand te accepteren. Je krijgt ook inzicht in je stressbronnen. Tot slot herstel je je conditie. In fase 2 leer je omgaan met emoties en minder piekeren. Je vindt oplossingen voor je stressbronnen. Ook leer je welke talenten en waarden bij je passen. In fase 3 bereid je je terugkeer naar het werk voor. Je pakt je taken en rollen weer geleidelijk op en werkt aan terugvalpreventie. (hartcoherentie kan worden geïntegreerd) 


  • Loopbaanbegeleiding (voor het gemandateerd centrum Diaspoor Werk met Zin): het begeleiden van werkzoekenden (laag- en hooggeschoolden, migratieachtergrond, ex-gedetineerden, taalbarrières) naar een realistisch jobdoelwit (in opdracht van Obelisk) gaf me enorm veel voldoening. Dankzij mijn kennis van de arbeidsmarkt en van verschillende sectoren help ik jou in je zoektocht. Mogelijke vraagstukken: het verbeteren van de balans tussen werk- en privéleven, het maken van een carrièreswitch, twijfels over je huidige job, ingaan op een promotie, het professioneel roer omgooien, op zoek naar zingeving binnen je job. Door (thuis)opdrachten krijg je meer zelfinzicht: wat zijn je talenten en valkuilen? Welke taken zijn voor jou energievreters, energiegevers of net rustgevers? Welke werkwaarden zijn belangrijk voor jou? In welke bedrijfscultuur floreer jij? Hoe zien anderen jou?... Vraag tijdig je loopbaancheque aan en breng deze mee naar het intakegesprek. Meer info : https://www.vdab.be/loopbaancheques  Vooraleer een eerste sessie plaatsvindt, is het belangrijk dat er eerst een kennismakingsgesprek geweest is  van ongeveer 15’. Dit gesprek is gratis en telefonisch. Voorzie ook twee uur voor de eerste sessie.


Inge Mommaerts

Loopbaanbegeleider - Stress- en burnoutcoach - Hartcoherentiecoach - Oplossingsgericht en systemisch therapeut i.o.

Jongeren - Volwassenen

Stressvermindering - Burn-Out - Piekeren - Faalangst - Loopbaanbegeleiding

Agenda

Za
9:30 - 13:30
Inge Mommaerts
bottom of page