top of page

Heidi Cornelis

0488 81 02 10

Voor Heidi (1970°) is het altijd vanzelfsprekend geweest dat lichaam en geest één onlosmakelijk verbonden organisch geheel zijn. Daarom heeft ze zich na haar studies klinische psychologie verder gespecialiseerd tot lichaamsgericht psychotherapeut. Recent heeft ze twee relatief nieuwe methodieken aan haar bagage toegevoegd: hartcoherentie en TRE (= Tension & Trauma Releasing Exercices)


  • Merk je dat alleen praten over jouw problemen jou onvoldoende helpt en ben je nieuwsgierig om te proberen of een lichaamsgerichte benadering bij jou past ?

  • Ben je van nature sowieso al geen grote prater en eerder een “doener” ? Wil je graag concrete oefeningen en technieken aanleren die helpen om stress en spanningen die zich opgestapeld hebben in jouw lichaam op een veilige, gecontroleerde en gedoseerde manier los te laten ?

  • Ervaar je weinig plezier en zingeving in jouw leven, loop je telkens tegen dezelfde problemen aan in je relaties met anderen ? Is er een gevoel van ontevredenheid of gemis dat blijft knagen, maar kan je dit verstandelijk niet goed duiden of verklaren ?

  • Voel je je lichamelijk en mentaal uitgeput, ben je uitgevallen wegens burn-out of depressie of dreigt dit te gebeuren ? Ben je geconfronteerd met kanker, een chronische ziekte of aanhoudende pijnklachten die hun tol eisen ? Zoek je een manier om jouw fysieke, mentale en emotionele veerkracht geleidelijk aan terug op te bouwen, rekening houdend met jouw mogelijkheden ?

  • Word je soms sterk “getriggerd” in bepaalde situaties of in interactie met anderen ? Schiet jouw lichaam daarbij in een automatische stressreactie en geraak je overweldigd door angst, paniek, kwaadheid, woede ? Of voel je je verlamd, verdoofd, ontkoppeld van jezelf ? Wil je graag jouw emoties beter leren reguleren, zodat je op een rustigere en meer adequate manier kan reageren ?

  • Heb je ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt die een impact hebben op jouw algemeen functioneren en welbevinden ? Zoek je hulp om deze beter te verwerken ? Voel je tegelijk ook angst en weerstand om pijnlijke herinneringen te moeten oprakelen, of schaamte om erover te spreken ? Is het een geruststelling voor jou dat praten over jouw trauma’s geen absolute voorwaarde of “must” is om er therapeutisch mee aan de slag te kunnen gaan en dat jij hier zelf volledig de regie mag in houden ? 


Als jij jezelf herkent in één of meerdere van bovenstaande punten, dan zit jij waarschijnlijk goed op jouw plaats bij Heidi en ben je van harte welkom. Heidi werkt met volwassenen en ouderen, en enkel individueel. Ze hecht zeer veel belang aan het scheppen van een veilig klimaat en aan traumasensitief handelen. Respect voor jouw grenzen en versterking van jouw zelfsturend vermogen staan centraal. 


Je kan bij Heidi terecht voor gesprekstherapie, een begeleidingstraject TRE, een begeleidingstraject hartcoherentie, of een combinatie van elementen hieruit. Heidi bekijkt samen met jou waar jij op dit moment meest nood aan hebt of mee gebaat bent, en past dit in overleg flexibel aan in functie van het verdere verloop van jouw proces. 


Een meerwaarde van hartcoherentie en TRE is dat beide technieken goed bruikbaar zijn als zelfhulpmethode, mits je ze eerst correct aangeleerd gekregen hebt, ze voldoende beheerst én ze regelmatig blijft toepassen. Op die manier behoud jij voor jezelf een goede basis waarop je kan terugvallen, ook na afronding van jouw begeleidingstraject.

Heidi Cornelis

Klinisch psycholoog -
Lichaamsgericht psychotherapeut - Hartcoherentiecoach -
TRE provider (i.o.)

volwassenen/ouderen- individueel

stressklachten/burn-out
angst/hyperventilatie
depressie/zingevingsvragen
verwerking moeilijke ervaringen
agressiebeheersing
negatief zelfbeeld

Agenda

Ma
Op afspraak
Di
19:00 - 22:00
Do
Op afspraak
Heidi Cornelis
bottom of page