Sandy Claes

0493 96 59 57

Sandy Claes (°1982) rondde in 2004 haar orthopedagogische studies af, waarna ze zich richtte op kinderen en jongeren doorheen een jaaropleiding ‘psychoanalytisch werken met kinderen en jongeren’ (2004 - 2005). Daarnaast specialiseerde ze zich tot relatie- en gezinspsychotherapeut tijdens een 4-jarige opleiding bij het erkende opleidingscentrum IPRR, ‘Instituut voor psychotherapeutische relaties en reflectie’ (2005 – 2009). Ze behaalde een Master in de Criminologische wetenschappen en deed aanvullend enkele bijkomende opleidingen.

 

Zo verdiepte ze zich in het werken met koppels en volgde ze de opleiding Emotionally Focused Therapie (EFT) in Leuven o.l.v. Karin Wageneer en Lieven Migerode (externship EFT 2013 – 2014, basistraining) en (core skills training EFT, 2014-2015, voor gevorderden). Deze wetenschappelijk onderbouwde vorm van relatietherapie, geschikt voor de meest uiteenlopende partnerproblemen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Uit betrouwbaar en valide wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat EFT een hoog slagingspercentage heeft en resulteert in weinig terugval.

 

Tevens hecht Sandy een blijvend belang aan supervisie, intervisie en opleiding. Ze volgde onder meer volgende bijscholingen; “krachtgericht werken in de hulpverlening”, “therapeutisch werken met DUPLO- poppen”, verschillende vormingen rond “(v)echtscheidingsproblematiek”, “Signs of Safety”, “psychopathologie en systemisch werken”, enz. . 

 

Sandy kan steunen op ruim 14 jaar werkervaring. Ze werkte onder meer met kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden, autisme, ADHD, mentale beperkingen,… binnen diverse settingen: MPI, dagcentrum, thuisbegeleiding en de groepspraktijk. Daarnaast is ze vertrouwd met het werken met (jong)volwassenen, ouders, gezinnen en koppels.   

 

Binnen de praktijk richt ze zich vooral op koppels, gezinnen en adolescenten. Iedereen die problemen heeft die men als ernstig ervaart of langdurig zijn en de draagkracht van één of meerdere gezinsleden te boven gaan, kan (kunnen) bij haar terecht. Het kan dus gaan over zowel gezinnen, koppels, als individuen. De problemen kunnen van allerlei aard zijn; spanningen in relationele sfeer tussen een koppel, het niet eens worden over de kinderen, echtscheidingsproblemen, communicatieproblemen, opvoedingsproblemen, gedragsproblemen bij één van de kinderen, ... .

 

Sandy is als erkend psychotherapeute lid van de BVRGS (Belgische Vereniging van Relatie –en Gezinstherapeuten).

relatie- en gezinspsychotherapeute

volwassenen - koppels - gezinnen

communicatieproblemen - echtscheiding - gezins- en opvoedingsproblemen - hechting - partner- en relatieproblemen

Agenda