top of page

Sandy Claes

0493 96 59 57

Sandy Claes (°1982) ronde in 2004 haar orthopedagogische studies af, waarna ze zich richtte op kinderen en jongeren doorheen een jaaropleiding ‘psychoanalytisch werken met kinderen en jongeren (2004 - 2005). Daarnaast specialiseerde ze zich tot relatie- en gezinstherapeute tijdens een 4-jarige opleiding bij het erkende opleidingscentrum IPRR, ‘Instituut voor psychotherapeutische relaties en reflectie’ (2005 – 2009). Later behaalde ze nog een Master in de Criminologische wetenschappen en deed ze aanvullend bijkomende opleidingen.


Zo verdiepte ze zich in het werken met koppels en volgde ze de opleiding Emotionally Focused Therapie (EFT) in Leuven o.l.v. Karin Wageneer en Lieven Migerode (externship EFT 2013 – 2014, basistraining) en (core skills training EFT, 2014-2015, voor gevorderden). Deze wetenschappelijk onderbouwde vorm van relatietherapie, geschikt voor de meest uiteenlopende partnerproblemen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Uit betrouwbaar en valide wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat EFT een hoog slagingspercentage heeft en resulteert in weinig terugval.


Tevens hecht Sandy een blijvend belang aan supervisie, intervisie en opleiding. Sandy kan steunen op ruim 16 jaar werkervaring.


Binnen de praktijk richt ze zich vooral op Koppels, gezinnen en volwassenen. Iedereen die zorgen heeft die men als ernstig ervaart of langdurig zijn en de draagkracht van één of meerdere gezinsleden te boven gaan, kan (kunnen) bij haar terecht. Het kan dus gaan over zowel gezinnen, koppels, als individuen. De zorgen kunnen van allerlei aard zijn; spanningen in relationele sfeer tussen een koppel, het niet eens worden over de kinderen, echtscheiding, communicatie, opvoeding, ... .


Sandy is als erkend psychotherapeute lid van de BVRGS (Belgische Vereniging van Relatie –en Gezinstherapeuten).

Sandy Claes

relatie- en gezinspsychotherapeute & EFT therapeute

volwassenen - koppels - gezinnen

communicatieproblemen - echtscheiding - gezins- en opvoedingsproblemen - hechting - partner- en relatieproblemen

Agenda

Za
09:00 - 13:00
Ma
18:00 - 22:00
bottom of page