Larissa Steenhaut

0473 61 80 84

Larissa behaalde haar master in de klinische psychologie in 2015 aan de Vrije Universiteit Brussel. Gedreven door een sterke interesse in de mensenrechten studeerde zij daarna nog criminologie bij.


Zij heeft reeds ervaring in het werken met kinderen en jongeren met psychiatrische problemen, gedetineerden en getraumatiseerde vluchtelingen. Op dit moment werkt zij ook als psychologe in een residentiële setting voor kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen.


Zij volgt momenteel nog een psychotherapieopleiding ‘Oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie’ aan het Korzybski instituut in Antwerpen en behaalde daar reeds de titel ‘Counselor’.


Geboeid en ontstelt door de impact van traumatische ervaringen op de levensloop besloot zij zich bij te scholen tot EMDR-therapeut aan de EMDR Academy in Londen. Daarnaast volgde zij ook verschillende andere vormingen (suicidepreventie, signs of safety, nieuwe autoriteit en geweldloos verzet,…) en nam zij deel aan verscheidene congressen (Sensory body psychotherapie by Pat Ogden & Janina Fisher; Traumasporen door Bessel van der Kolk; Time for needs; Annual General Conference of the European Counsil on Refugees and Exiles in Talinn). Larissa was zelf ook één van de sprekers op de studiedag over Trauma en Veerkracht bij Vluchtelingen, georganiseerd door UNHCR (vluchtelingenorganisatie Verenigde Naties).


Larissa werkt zowel met jongeren als met volwassenen. Daarnaast begeleidt zij ook gezinnen vanuit een systeemtheoretisch kader. Zij stelt de cliënt centraal binnen haar therapieën en probeert op een oplossingsgerichte, maar ook creatieve manier te werk te gaan op het tempo van de cliënt.

Larissa Steenhaut

psychologe - oplossingsgericht en systemisch counselor - EMDR practitioner

jongeren - volwassenen - gezinnen

trauma - partner- en relatieproblemen - gezins- en opvoedingsproblemen - depressie - hechting - slaapproblemen - identiteitsproblemen - verwerking moeilijke kind- en jeugdtijd - verlies - gedragsproblemen - emotionele problemen

Agenda

Za
13:30 - 17:30
Di
18:00 - 22:00