top of page

Kim Mauën

0478 55 23 45

Bemiddelen, meester blijven over je eigen conflict, een akkoord kunnen vinden dat gedragen wordt door ALLE partijen, oog voor persoonlijke noden en verwachtingen, op een ethische en efficiënte manier tot een oplossing kunnen komen…

 

Eén voor één zaken die gepaard gaan met bemiddeling. Als juriste en docente ben ik intussen al meerdere jaren actief als bemiddelaar. Mensen die betrokken zijn in een juridische strijd verliezen zo vaak de echte oplossing van hun geschil uit het oog.  Het gaat in zovele gevallen veel meer om het WINNEN van de strijd, eerder dan het bekomen van een oplossing waar alle partijen bij gebaat zijn, en waardoor de intermenselijke contacten tussen de partijen kunnen worden hersteld. Zèlf zie ik bemiddeling als een manier om uit deze symbolische ‘boksring’ te stappen, met als doel een oplossing te bekomen waarin elke partij zich kan vinden, maar waarbij vooral ook wordt getracht de dialoog tussen partijen op een duurzame manier te herstellen.

 

Als bemiddelaar ben ik erkend door de Federale Bemiddelingscommissie, waardoor alle akkoorden die onder mijn begeleiding worden afgesloten gehomologeerd kunnen worden door de rechtbank en bijgevolg dezelfde waarde verkrijgen als een vonnis. Daarnaast ben ik lid van Bemiddeling VZW en ben ik eveneens docente in de opleiding tot bemiddelaar bij People Interaction.

 

In het bemiddelingstraject krijg je begeleiding om op een ethische en efficiënte manier tot een oplossing te komen, waarbij ook getracht wordt de dialoog tussen de partijen op een duurzame manier te herstellen.

 

Binnen de praktijk richt ik me op iedereen die uit een conflictueuze situatie wenst te geraken zonder te hoeven ‘vechten’ voor een rechtbank.  Wanneer het om echtscheidingsbemiddeling of familiale bemiddeling gaat, geef ik de nodige juridische ondersteuning, zodat koppels die besloten hebben hun relatie te beëidingen tot een correcte juridische regeling kunnen komen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van elkeen, maar ook met de belangen van de kinderen – wanneer die er zijn.  Het kan dus zowel gaan om koppels die willen scheiden, maar evengoed om reeds gescheiden mensen die een nieuwe regeling wensen omtrent het verblijf van de kinderen of de onderhoudsbijdrage, alsook familiegeschillen rond erfenissen, conflicten in familiebedrijven en handelsgeschillen.

 

Lees meer over Bemiddeling Vlaams-Brabant op bemiddelingvlaamsbrabant.be.

Kim Mauën

echtscheidingsbemiddelaar

kinderen - jongeren - volwassenen - koppels

bemiddeling - echtscheiding

Agenda

Za
Op afspraak
Vr
Op afspraak
Do
Op afspraak
Do
18:00 - 22:00
Wo
Op afspraak
Ma
Op afspraak
Di
Op afspraak
Ma
18:00 - 22:00
bottom of page