Anouk Vidts

0493 97 55 61

Anouk Vidts begon haar studiecarrière met de opleiding vroedkunde aan de KHL waarin ze meteen enkele van haar kwaliteiten kon benutten. Zo merkte ze dat ‘er zijn voor’ en ‘luisteren naar’ zwangere koppels en kersverse ouders haar grootste troeven waren. Ze botste echter op het feit onvoldoende kennis te hebben omtrent seksualiteit voor, tijdens en na de zwangerschap. Hierop besloot ze zich na het behalen van het diploma vroedkunde verder te verdiepen in de seksuologische wetenschappen en volgde de Master in de Seksuologie aan de KUL. Tijdens deze opleiding groeide haar passie voor het klinische werk binnen de seksuologie, namelijk het begeleiden van zowel individuen als koppels met seksuele zorgen. Tot op de dag van vandaag is ze dan ook haar passie verder aan het uitbouwen, gedreven door haar motivatie en doorzettingsvermogen. Zo wil ze zich steeds blijven bijscholen en volgt ze momenteel een intensieve opleiding om haar klinische vaardigheden als seksuoloog verder te ontwikkelen en actueel te houden.

 

Je kan bij haar terecht voor uiteenlopende seksuele zorgen (pijn bij het vrijen, vaginisme, stoornissen in seksueel verlangen, erectiemoeilijkheden, moeilijkheden met orgasme, zoektocht naar seksuele identiteit,…) waar je als individu of koppel op één of andere manier geen uitweg meer voor vindt. Ze nodigt dan ook, afhankelijk van de seksuele zorg, zowel individuen als koppels uit voor één of meerdere gesprekken. Bij koppels kunnen seksuele zorgen mogelijks leiden tot het verstoren van de relationele dynamiek binnen een partnerrelatie, waar speciale aandacht voor is tijdens de gesprekken. Ze vindt het dan ook belangrijk om te kijken naar de interacties tussen koppels en om dit te onderbouwen besloot ze een bijkomende opleiding in de systeemcounseling bij Thomas More te volgen. Anouk is tevens aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.

 

Seksualiteit is een persoonlijk en intiem onderwerp dat niet voor iedereen even makkelijk bespreekbaar is en de stap zetten naar een seksuoloog vraagt veel moed. Anouk streeft dan ook naar het bieden van een veilig kader waarbinnen iedereen zich op z’n gemak voelt zodat spreken over seksualiteit mogelijk wordt gemaakt.

seksuologe

jongeren - volwassenen - koppels

communicatieproblemen - seksuele dysfuncties - seksuele en relationele zorgen - seksuele geaardheid - seksuele onvrede

Agenda