Anouk Vidts

0493 97 55 61

Anouk Vidts begon haar studiecarrière met de opleiding vroedkunde aan de KHLeuven waarin ze meteen enkele van haar kwaliteiten kon benutten. Zo merkte ze dat ‘er zijn voor’ en ‘luisteren naar’ zwangere koppels en kersverse ouders haar grootste troeven waren. Ze botste echter op het feit onvoldoende kennis te hebben omtrent seksualiteit voor, tijdens en na de zwangerschap. Hierop besloot ze zich, na het behalen van het diploma vroedkunde, verder te verdiepen in de seksuologische wetenschappen en volgde de Master in de Seksuologie aan de KULeuven. Tijdens deze opleiding groeide haar passie voor het klinische werk binnen de seksuologie, namelijk het begeleiden van zowel individuen als koppels met seksuele zorgen. Bijgevolg volgde ze een intensieve opleiding, het Postgraduaat in de Klinische Seksuologie, om haar klinische vaardigheden verder te ontwikkelen.


Je kan bij haar terecht voor uiteenlopende seksuele zorgen (pijn bij het vrijen, vaginisme, stoornissen in seksueel verlangen, erectiemoeilijkheden, moeilijkheden met orgasme, zoektocht naar seksuele identiteit,…) waar je als individu of koppel op één of andere manier geen uitweg meer voor vindt. Ze nodigt dan ook, afhankelijk van de seksuele zorg, zowel individuen als koppels uit voor één of meerdere gesprekken. Bij koppels kunnen seksuele zorgen leiden tot het verstoren van de relationele dynamiek binnen een partnerrelatie en ook omgekeerd kunnen relationele zorgen aanleiding geven tot het verstoren van de seksuele beleving. Ze vindt het dan ook belangrijk om te kijken naar de interacties tussen koppels en om dit te onderbouwen volgde ze een bijkomende opleiding in de systeemcounseling (relatie- en gezinscounseling) bij Thomas More. Anouk is tevens aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) en de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS). Tot op de dag van vandaag is ze haar passie verder aan het uitbouwen, gedreven door haar motivatie en doorzettingsvermogen. Zo blijft ze via studiedagen en congressen op de hoogte van recente ontwikkelingen.

 

Seksualiteit is een persoonlijk en intiem onderwerp dat niet voor iedereen even makkelijk bespreekbaar is en de stap zetten naar een seksuoloog vraagt veel moed. Anouk streeft dan ook naar het bieden van een veilig kader waarbinnen iedereen zich op z’n gemak voelt zodat spreken over seksualiteit mogelijk wordt gemaakt.


Naast haar professionele activiteiten binnen het Therapeutisch Centrum Ternat, is ze sinds 2019 werkzaam in Groepspraktijk Blink (Leuven). In beide contexten begeleidt ze individuen en koppels bij hun relationele en seksuele zorgen. Wanneer Anouk niet aan het werk is kan je haar terugvinden bij vrienden, in het buitenland of op het volleybalveld.


Anouk Vidts

klinisch seksuologe & systeemcounselor

jongeren - volwassenen - koppels

communicatieproblemen - partner- en relatieproblemen - seksuele dysfuncties - seksuele en relationele zorgen - seksuele geaardheid - seksuele onvrede

Agenda

Di
18:00 - 19:00
Di
13:30 - 17:30
Di
09:00 - 13:00
Ma
18:00 - 21:00
Ma
09:00 - 13:00
Ma
13:30 - 17:30